Skip to main content

Eneco StukjeZon®

Eneco inspireert mensen al jaren om mee te doen met de duurzame energietransitie. Eneco’s missie is niet voor niets ‘Duurzame energie van iedereen’. Maar niet iedereen kón ook meedoen. Als een geschikt dak voor zonnepanelen ontbreekt bijvoorbeeld. Hoe kunnen we meer mensen welkom heten in de nieuwe wereld?

Hoe hebben we geholpen?

Eneco biedt zonne-energie aan die opgewekt wordt in zonnepark Veendam. De vraag aan ons was: maak dit product tastbaar. Het moet waardevol zijn, dichtbij en relevant voelen, zonder dat de panelen echt je eigendom zijn. Met die opdracht in ons achterhoofd zetten we de propositie op scherp, formuleerden we de belofte en ontwikkelden we de naam.

Consumenten hielpen ons in 2 Consumer Feedback Sessies om de keuze voor de uiteindelijke propositieroute en naam te maken. Met als resultaat: Eneco StukjeZon®. Iedereen kan zijn eigen stukje zonne-energie kopen voor 60 euro per stukje. Vervolgens krijg je 5 jaar lang 15 euro korting op je jaarnota. Daarnaast wordt StukjeZon® ook als welkomstcadeau voor nieuwe klanten ingezet en als cadeau voor loyale klanten.

Wat is het resultaat?

De nieuwe propositie StukjeZon® is uit de startblokken geschoten. In het eerste half jaar zijn er al meer dan 20.000 stukjes zon verkocht.

“De unieke combinatie van merk- en propositiedenken kenmerkt The USP Company. Ze weten opgedane consumenten inzichten concreet en creatief te vertalen naar een aantrekkelijke nieuwe propositie. Zodat wij in communicatie de juiste snaar en toon kunnen raken. We zijn er weer heel blij mee.”

Jolanda Ravenek, Lead MarketingCommunicatie Eneco.

Meer weten?

Maak een afspraak met Willem van Harrewijen
06 – 42 21 89 04
Of neem contact met ons op