Skip to main content

SOS Kinderdorpen
Family Challenge

Hoe kunnen we zoveel mogelijk geld ophalen met een peer-to-peer evenement en tegelijkertijd van de deelnemers SOS fans voor het leven maken?

 

Hoe hebben we geholpen?

SOS Kinderdorpen wilde met een zogenaamde peer-to-peer challenge deelnemers werven voor een uitdagende reis. De deelnemers laten zich voor deze sportieve uitdaging sponsoren door vrienden en familie en halen op die manier geld op voor het goede doel. Er zijn veel van dergelijke peer-to-peer challenges in de wereld van de goede doelen. Onze uitdaging was dan ook om iets unieks te ontwikkelen. Een propositie die onlosmakelijk verbonden is met het merk SOS Kinderdorpen en het daardoor versterkt. We zochten het dichtbij huis. Bij SOS Kinderdorpen draait alles om familie.

In een kinderdorp krijgen kinderen zonder ouders een nieuwe familie, met een moeder en nieuwe broertjes en zusjes. Familie vormt de basis voor een kind vindt SOS Kinderdorpen. Iedereen kan zich daar iets bij voorstellen. We wilden het domein ‘Familie’ claimen. En maakte de keuze om een challenge aan te bieden waar je je alleen samen met een familielid voor kan opgeven: ‘De SOS Family Challenge’. Een indrukwekkende reis waarbij je onderweg een kinderdorp bezoekt en je met eigen ogen ziet wat een nieuwe familie voor kinderen kan doen. Een reis die bovendien ook je eigen familieband verstrekt, doordat je continu met een familielid optrekt. Kortom, een reis die je nooit meer vergeet en die SOS Kinderdorpen voor altijd in je hart doet sluiten.

Wat is het resultaat?

In de eerste editie van de ‘Family Challenge’ gingen broers en zussen met elkaar op pad. Zij bezochten een kinderdorp in Afrika en trokken vervolgens door naar de ‘Mountains of the Moon’ in Uganda. Op 5109 meter.

Door eigen fundraising én impact van hun verhalen via social media, creëerden deze donateurs een movement voor SOS en werden ze fondsenwervers voor SOS. Er zijn in de eerste editie 16 acties gestart wat heeft geleid tot 571 nieuwe donateurs en een bedrag van 42.891 euro.

De business creatieven van The USP Company hebben onze introductie van een peer-to-peer challenge op slimme wijze geoptimaliseerd. We kunnen met recht trots zijn op de SOS Family Challenge: we zetten hiermee mensen in beweging door ze fondsen te laten werven voor SOS Kinderdorpen en door ze samen met hun broer of zus te laten ervaren waar wij als SOS Kinderdorpen voor staan: Familie is je Basis. Als fans en ambassadeurs vertellen zij nu het verhaal met hun eigen woorden.

Katja Veen – Manager Marketing Retenties

Meer weten?

Maak een afspraak met Willem van Harrewijen
06 – 42 21 89 04
Of neem contact met ons op