Skip to main content

Horizon 3

Disruptief innoveren:
zaai opties voor toekomstige business groei

In menig board of directiekamer wordt de vraag hardop gesteld:
wat zouden we anders doen als we morgen een start up beginnen? Horizon 3 gaat over nieuwe businessmodellen, over nieuwe merken oprichten, over nieuwe manieren van werken en leven. Hier acteert het innovatieteam op trends en business insights. Zien we opkomende markten? Hoe zou de toekomst eruit kunnen zien? Wat wil de doelgroep dan?

Ga niet in het defensief. Neem afstand van alles wat je weet over je eigen branche. Soms is ervaring een blok aan je been. Ontwikkel de concurrent van jezelf. Op deze horizon is geen plek voor evolutie, maar revolutie. Er wordt gezocht naar een antwoord op een vraag die je klant nog niet stelt. Je gaat voorbij de status quo. Beyond the obvious.

Zo helpt The USP Company bij HORIZON 3:

Wide open proces.

Je formeert een kernteam van 4 tot 6 mensen. Dit team wordt gekoppeld aan twee Business Creatieven van The USP Company. Met een doorlooptijd van 8-12 weken doorloopt het hele team een beproefd Innovatietraject. Je kernteam (maar ook andere medewerkers) worden bij elke stap betrokken in dit proces. Taken worden verdeeld tussen The USP Company en het team. Alle stappen komen langs: deskresearch, trendverkenningen, consumer insight sessies, ideation, feedback sessies van de proposities bij de doelgroep. Hierbij werken wij met verschillende tools zoals het het Proposition Value Canvas of het Business Model Canvas. Onze business creatieven verdiepen zich autonoom in je organisatie, merk, klanten en concurrenten. Zij brengen veel out of the box creativiteit in het proces en vullen de output van het team aan met autonoom bedachte innovaties. The best of both worlds dus.

Proposition Propellor

Als jij een ruwe propositie hebt op Horizon 3 die op scherp gezet moet worden kunnen onze Business Creatieven je helpen. Veel nieuwe proposities ontstaan vanuit een interne opdracht of een business insight. Soms omdat een nieuwe techniek iets nieuws mogelijk maakt, soms omdat een business kans zich voordoet. Er is haast, maar vaak is er nog geen goed beeld of het MVP straks 100% aansluit op de behoefte van de gebruikers. En wat is Minimum Viable eigenlijk? Alles kan nog in deze fase. Samen maken we de juiste keuzes. We helpen je met ideation, klantonderzoek en naamontwikkeling. We brengen Design thinking in en rusten niet totdat we er zelf in geloven dat jouw nieuwe propositie bij introductie gaat vliegen. Zo hielpen we het team bij Nextail met het ontwikkelen van een nieuw online lifestyle merk.

Kwalitatief Onderzoek +

Druk met een innovatie die je wilt testen? Of bezig met een nieuwe merkpositionering? The USP Company helpt en organiseert kwalitatief onderzoek in eigen huis of bij de doelgroep thuis (Inhomes) of op het werk. De plus van dit onderzoek zit hem de voorbereiding, de aanpak en de toegevoegde creativiteit voor, tijdens en na het onderzoek. We gaan verder dan een gewoon onderzoeksbureau. Innovaties onderzoeken is namelijk nooit gewoon. Het is een spannend en kwetsbaar proces. Zeker als je proposities test in Horizon 2 & Horizon 3. Onze Business Creatieven doen het onderzoek zelf. We helpen bij het maken van stimuli. Ideeën worden tastbaar door visualisaties, ux design en rake naamgeving. We maken een slimme gespreksleidraad. En we helpen na het onderzoek (op basis van de feedback) creatief met het sterker maken van je geteste proposities. Zo hielpen we het team bij Squla met het op scherp zetten van hun merkpositionering.

Creative Innolab Support

Innovatielabs die moeite hebben met het vinden van zero gravity thinkers, the crazy ones, kortom, goede business creatieven met een bewezen trackrecord, kunnen samenwerken met The USP Company. Wij bieden verschillende abonnementen voor innovatielabs, zodat zij aantrekkelijk gebruik kunnen maken van ervaren Business Creatieven voor ideation. Omdat we geloven in onze toegevoegde waarde voor Innovatielabs bieden we 3 werkdagen op proef aan. No cure, no pay.

Meer weten?

Maak een afspraak met Willem van Harrewijen
06 – 42 21 89 04
Of neem contact met ons op