Skip to main content

Horizon 1

Incrementeel innoveren:
verdedig en bouw je bestaande business uit

We zijn allemaal virgin consumers geworden, op zoek naar nieuw, nieuwer, nieuwst. Nieuwe smaken, nieuwe services, nieuwe kanalen, nieuwe betaalmogelijkheden. We verwachten veel van de merken om ons heen.

Dus is bijna elk bedrijf dagelijks bezig met het verbeteren van proces, diensten of services van de bestaande business. Incrementeel innoveren houdt de omzet op peil en verdedigt de status quo. Het is bovendien leuk en snel te implementeren. Merken die incrementeel innoveren zijn ‘busy brands’ op zoek naar kleine, nieuwe USP’s.

We zien dat Agile teams bij onze klanten druk met Horizon 1 aan de slag zijn. Steeds vaker worden deze teams op cruciale momenten door ons geholpen. Hetzij creatief, hetzij voor onderzoek.

Zo helpt The USP Company bij HORIZON 1:

USP Inside

The USP Company biedt agile teams of innovatielabs versterking door omze Business Creatives mee te laten helpen. Zij draaien mee in je teams op jouw locatie. Zij boosten de creativiteit in het team en laten iedereen in no time ‘out of the box’ denken door tools in te zetten zoals het door The USP Company aangescherpte Value Proposition Canvas. Tevens helpen we bij het vinden van inzichten en feedback door kwalitatief en/of online onderzoek. Zo hielpen we het team bij Bol.com met het ontwikkelen van het Select label.

Ook bedrijven die niet agile werken kunnen we met USP Inside helpen om innovatie te versnellen.

Proposition Propellor

Als jij een ruwe propositie hebt op Horizon 1 die op scherp gezet moet worden kunnen onze Business Creatieven je helpen. Veel nieuwe proposities ontstaan vanuit een interne opdracht of een business insight. Soms omdat een nieuwe techniek iets nieuws mogelijk maakt, soms omdat een business kans zich voordoet. Er is haast, maar vaak is er nog geen goed beeld of het MVP straks 100% aansluit op de behoefte van de gebruikers. En wat is Minimum Viable eigenlijk? Alles kan nog in deze fase. Samen maken we de juiste keuzes. We helpen je met ideation, klantonderzoek en naam-ontwikkeling. We brengen Design thinking in en rusten niet totdat we er zelf in geloven dat jouw nieuwe propositie bij introductie gaat vliegen. Zo hielpen we het team bij Robeco met het op scherp zetten van de Robeco One.

Kwalitatief Onderzoek +

Druk met een innovatie die je wilt testen? Of bezig met een nieuwe merkpositionering? The USP Company helpt en organiseert kwalitatief onderzoek in eigen huis of bij de doelgroep thuis (Inhomes) of op het werk. De plus van dit onderzoek zit hem de voorbereiding, de aanpak en de toegevoegde creativiteit voor, tijdens en na het onderzoek. We gaan verder dan een gewoon onderzoeksbureau. Innovaties onderzoeken is namelijk nooit gewoon. Het is een spannend en kwetsbaar proces. Zeker als je proposities test in Horizon 2 & Horizon 3. Onze Business Creatieven doen het onderzoek zelf. We helpen bij het maken van stimuli. Ideeën worden tastbaar door visualisaties, ux design en rake naamgeving. We maken een slimme gespreksleidraad. En we helpen na het onderzoek (op basis van de feedback) creatief met het sterker maken van je geteste proposities. Zo hielpen we het team bij Squla met het op scherp zetten van hun merkpositionering.

Naamontwikkeling

Onze ervaring is dat een naamproces heel moeizaam kan verlopen als niet alle neuzen al vanaf de start dezelfde kant worden opgezet. Van zowel de creatieven die de naam bedenken, als van de nieuwe eigenaren. Een goede naam kan een enorme bijdrage leveren aan het succes van een merk of product. Daar mag.. nee, daar moet tijd en geld in geïnvesteerd worden. Onze Business Creatieven doorlopen regelmatig het creatieve naamgevingsproces, voor onze klanten. Van briefing tot en met het deponeren & vastleggen. De praktijk leert dat veel zelfbedachte werknamen uit de eigen organisatie uiteindelijk niet kunnen, omdat ze al gedeponeerd zijn of omdat ze te beschrijvend zijn om als merk geregistreerd te kunnen worden. Wij geloven dat een goed doordachte merknaam enorm kan bijdragen om jouw USP zonder reclame-inspanningen duidelijk te maken.

Meer weten?

Maak een afspraak met Willem van Harrewijen
06 – 42 21 89 04
Of neem contact met ons op