Skip to main content

Design Thinking

Wide Open proces:
in 12 weken zorgen we dat je ‘future proof’ bent

Doel van de ‘Wide Open’: innoveren om brand en business te verstevigen, zorgen dat je ‘future proof’ bent. We gaan samen op zoek naar groei door de stip op 3 horizons tegelijk te zetten.

Het Three Horizons Growth Model is ontwikkeld door Steve Coley van McKinsey. Kern van dit model: elk bedrijf moet op drie horizons tegelijk aan innovatie werken om succesvol te zijn en te blijven:

Horizon 1: incrementeel innoveren
Horizon 2: breakthrough innoveren
Horizon 3: disruptief innoveren

De ‘Wide open’ is een creatief proces op alle drie de Horizons waarin we in co-creatie met de consument en onze opdrachtgever op zoek gaan naar nieuwe ideeën, service- en product proposities. Design Thinking pur sang dus. Het proces kent een strakke structuur met heldere stappen. Sommige stappen in het proces zijn optioneel, afhankelijk van de opdracht. Ons propositie ontwikkelingsproces is altijd ingedeeld in 2 fases: MRI en Ideation.

In de eerste fase halen we informatie en inzichten op en brengen we kansen in kaart. In de tweede fase zetten we die om in ideeën. Je formeert een kernteam van 6 tot 8 mensen. Dit team wordt gekoppeld aan twee Business Creatieven van The USP Company. Met een doorlooptijd van 12 weken doorloopt het hele team een beproefd Innovatietraject. Je kernteam (maar ook andere medewerkers) worden bij elke stap betrokken in dit proces. Taken worden verdeeld tussen The USP Company en het team.

Alle stappen komen langs: deskresearch, trendverkenningen, consumer insight sessies, ideation workshops, feedback sessies van de proposities bij de doelgroep. Hierbij werken wij met verschillende tools zoals het het Proposition Value Canvas of het Business Model Canvas. Onze business creatieven verdiepen zich autonoom in je organisatie, merk, klanten en concurrenten. Zij brengen veel out of the box creativiteit in het proces en vullen de output van het team aan met autonoom bedachte innovaties. The best of both worlds dus.

Meer weten?

Maak een afspraak met Willem van Harrewijen
06 – 42 21 89 04
Of neem contact met ons op