Skip to main content

De zon is er weer deze week en dat is hartstikke lekker voor je energierekening. Want Eneco introduceert als eerste grote leverancier een dynamisch energiecontract. Wat je betaalt voor stroom wisselt elk uur; waait het hard of schijnt de zon volop, dan kan stroom zelfs gratis zijn. Zo stimuleert Eneco mensen om vooral energie te gebruiken als er voldoende vanuit duurzame bronnen wordt opgewekt.

In 2016 onderzochten we samen met Eneco al hoe je het gedrag van consumenten kan sturen, zodat we de pieken in duurzame energieopwek beter benutten. We ontwierpen en testten verschillende ideeën, zoals ‘Eneco Voordeeluren’ en ‘Happy Hour’. In 2018 introduceerde Eneco HappyPower en maakte de consument voor het eerst kennis met gratis stroom. Samen leerden we hoe je mensen het beste kan verleiden om op bepaalde momenten de wasmachine aan te zetten of de auto op te laden.

Een nieuwe propositie ontwikkelen gaat niet over een nacht ijs. Zorg dat je klaar staat als het moment daar is. Je kan de toekomst misschien niet voorspellen, maar je kan je er wel op voorbereiden. Werk jij al aan de toekomst?