Skip to main content

Valentijnstip: gedraag je een beetje mysterieus, luister goed, zorg dat je er strak uitziet, vertel een goed verhaal en zorg dat je het ook waarmaakt. Dan weet ik het zeker, jij gaat vandaag scoren in de liefde!

Want dan gedraag je je namelijk precies zoals een ‘love brand’ tegenwoordig doet. Je bent emotioneel en rationeel tegelijk. En dat is woest aantrekkelijk.

Minder vaak vreemd gaan

‘Love brands’ zijn merken waar mensen van houden. Bij deze merken gaan ze veel minder vaak vreemd en bovendien schreeuwen ze hun liefde massaal van de daken.

In een tijd dat commerciële beïnvloeding af- en sociale beïnvloeding toeneemt, een groot goed. Misschien hangt voor jouw merk de liefde ook wel in de lucht. Ontdek het, in de wetenschap dat meer dan 80 procent van de mensen actief op zoek is naar merken die betekenisvol voor hen kunnen zijn en maar 17 procent denkt zo’n merk al te hebben gevonden.*

Hoe word je anno 2016 een ‘love brand’?

Allereerst barsten ‘love brands’ van de emotie. Ze weten op een mysterieuse, sensuele en intieme manier een snaar te raken, vanuit een mooie en geloofwaardige ‘Why’.

Emotie en functie lopen hand in hand

Maar ze hebben meer te bieden dan emotie alleen. Bij de ‘love brands’ van de toekomst lopen emotie en functie hand in hand. Juist die combinatie maakt ze uniek en onderscheidend van andere merken.

Ze geloven niet alleen in een Why, maar ook in een What. In een sterke USP dus. En daar ontbreekt het bij veel merken nog wel eens aan. Zijn we inmiddels aardig bedreven geraakt in het definiëren van ‘ons geloof’, de bewijsvoering daarvan blijft nog te vaak achter.

Producten en diensten die geen enkele link hebben met waar het merk voor staat. Het is aan de orde van de dag.