Skip to main content

Waar Design Thinking stopt, begint Scenario Thinking

Je kunt de toekomst niet voorspellen, maar je kunt er wel op voorbereiden. Scenario Thinking helpt bij het scherp krijgen van je Merk- en Innovatiestrategie. We helpen je om op 3 Horizons te innoveren. Samen maken we je business of organisatie toekomstbestendig.

Scenario Thinking, ook wel scenario-planning genoemd, is een strategische planningsmethode die steeds meer organisaties gebruiken om flexibele langetermijnplannen te maken. Het helpt beleidsmakers en bedrijven om te anticiperen op veranderingen door een reactie voor te bereiden en toekomstbestendige strategieën te creëren.

De gemiddelde doorlooptijd van ons Scenario Thinking proces is 4-8 weken. Het is een kans om ‘de toekomst te repeteren’, een mogelijkheid die zich niet voordoet in ‘daily business’ waar elke actie en beslissing telt en perfect moet uitpakken.

De belangrijkste vraag die ons gesteld wordt is: hoe blijven we toekomstbestendig. Hoe ziet onze business, ons verdienmodel eruit over 10 jaar? Op welke toekomstscenario’s moeten wij nu al beleid gaan maken? Wat is onze maatschappelijke rol in de toekomst (purpose)?

Scenario Thinking is een proces dat je helpt antwoorden te vinden. De geschreven toekomstscenario’s prikkelen en inspireren. Ze vormen de basis voor een nieuwe innovatie- en merkstrategie. Design Thinking is – vinden wij – zeer geschikt voor innovatie op Horizon 1 en 2. Maar schiet tekort op Horizon 3. Scenario Thinking is een beter proces voor innovatie op Horizon 3.

Met ons Wide Open Innovatieproces innoveren wij samen met een klantteam op 3 Horizons en gebruiken wij Scenario Thinking en Design Thinking naast elkaar. Zo helpen we bedrijven en organisaties om toekomstbestendig te worden.

Ons Scenario Thinking proces bestaat uit meerdere stappen. Vraag een Expertsessie aan en wij presenteren zonder verdere kosten (tijdens een lunch, kennismaking of bij een MT-meeting) in een half uur hoe wij dat aanpakken. We praten graag over je uitdagingen. Maak je bedrijf toekomstbestendig. Bel of mail Willem van Harrewijen en maak een afspraak.

Meer weten?

Maak een afspraak met Willem van Harrewijen
06 – 422 18 904
Of neem contact met ons op

The problem with the future is that it is different. If you are unable to think differently, the future will always arrive as a surprise.

Gary Hamel – Business Thinker